elektrisch-verwarmen-9kw

Waarom Bram zo tevreden is over elektrisch verwarmen met een 9kW cv ketel

Bram heeft een elektrische CV-ketel van 9kW aangeschaft via ecotopper.nl. Dit lijkt een keuze te zijn die past bij iemand die waarde hecht aan duurzaamheid en efficiƫntie. Een elektrische CV-ketel gebruikt elektriciteit om water te verwarmen, wat een alternatief is voor traditionele gasgestookte ketels.

Met 9kW vermogen is deze ketel waarschijnlijk geschikt voor een gemiddeld huishouden, afhankelijk van de isolatie en de grootte van de woning.

Het kiezen voor een elektrische CV-ketel kan diverse voordelen hebben, zoals:

  1. Milieuvriendelijk: Geen uitstoot van broeikasgassen bij het gebruik van de ketel, vooral als de elektriciteit afkomstig is van hernieuwbare bronnen.
  2. Onderhoudsarm: Elektrische ketels hebben over het algemeen minder onderhoud nodig dan gasgestookte ketels.
  3. Lange Levensduur: Ze gaan vaak langer mee dan traditionele ketels.
  4. Compact: De ketel hangt niet in de weg door het compacte model
  5. Stil: Geen geluiden
  6. Voordelig in aanschaf: In verhouding is de elektrische cv laag in aanschaf

Echter, er zijn ook enkele overwegingen:

  1. Elektriciteitskosten: Afhankelijk van de elektriciteitsprijzen kan het gebruik van een elektrische CV-ketel duurder zijn in vergelijking met gas.
  2. Kosten op Lange Termijn: Hoewel de initiƫle kosten van een elektrische CV-ketel hoger kunnen zijn, kunnen de operationele kosten op de lange termijn lager uitvallen, vooral als de prijzen van aardgas stijgen of als Bram gebruik maakt van hernieuwbare energiebronnen.
  3. Afhankelijkheid van het elektriciteitsnet: In geval van stroomuitval zal de verwarming niet functioneren.

Het is belangrijk dat Bram, voordat hij de ketel installeert, controleert of zijn elektrische systeem geschikt is voor de 9kW ketel en of er aanpassingen nodig zijn. Zoals krachtstroom in de woning.

Daarnaast zou hij kunnen overwegen om de ketel te combineren met zonne-energie of andere hernieuwbare energiebronnen om de duurzaamheid verder te verhogen.

Elektrische boiler

Naast de elektrische cv heeft Bram ook nog een elektrische boiler nodig. De keuze is gevallen op de Aparici Eficiente. Een plat model die geen ruimte in beslag neemt in de badkamer en ook nog eens een zelflerende eco controller heeft.

Op deze manier is het gezin voorzien van warmte en warm water.